Rotterdamse Quite Right installeert automatiek voor PBM in Eemshaven

23 mei 2024 – In juni komt er een muur van kluisjes op het terrein van Quite Right in de Eemshaven. Eigenaar Willem Wagenaar: “Als de Wall klaar is, hoeven lokale bedrijven in de Eemshaven voor hun persoonlijke beschermingsmiddelen niet meer naar de stad te rijden.”

Al zou je het niet zeggen aan de losse veters in de schoenen te zien, Wagenaar is bij de Universiteit Leuven afgestuurd in hogere veiligheidskunde. Na in dienst te zijn geweest bij Dupont, Booy en Heymans richtte hij in 1993 het veiligheidskundig adviesbureau Arbode op. Door de toenemende vraag om projectbegeleiding werd een jaar later DISC, wat staat voor Dutch Industrial Safety Consultants, opgericht.

Wagenaar is duidelijk het type dat niet stil kan zitten. Wagenaar: “Ik ben een entrepreneur. Als ik iets kan opstarten en succesvol kan maken, dan word ik blij. Dus het bleef niet bij deze bureaus. Het leveren van persoonlijke beschermingsmiddelen, of PBM’s, deden we er vanaf 1996 als bijzaak al bij. Die kochten we dan in. Omdat het steeds vaker voorkwam dat onze leverancier zaken niet op voorraad had, ben ik gaan nadenken over een eigen merk. Ik wilde PBM’s  verkopen die doelmatig zijn, goed passen en waarmee je met plezier in moeilijke omstandigheden kunt werken. Kortom: ze moeten precies goed zijn. Het ponsbureau van mijn vader heette al Quite Right. Dus was het snel besloten: Quite Right is een hele goede naam voor ons merk!”

Hij voegt toe: “We zijn begonnen met schoenen en overalls, met volledige normering. Inmiddels bestaat onze lijn uit 40 artikelen voor de petrochemische industrie, inclusief een lijn voor vrouwen. Naast ons eigen merk, hebben we ook andere merken in ons assortiment. We leveren veelal rechtstreeks, maar maken ook gebruik van een paar resellers. Omdat we een groot magazijn aanhouden, kunnen we altijd alles direct leveren. Daarbij vinden we duurzaamheid belangrijk. Klanten kunnen hun oude overalls en schoenen weer inleveren zodat er weer nieuwe spullen van gemaakt kunnen worden. Daarvoor hebben we in 2018 een eervolle vermelding gekregen bij de verkiezing voor Social Enlightenment of the Year.

Wagenaar woont al lange tijd in Dordrecht, maar blijft een Rotterdammer in hart en nieren. Zo is hij zeer betrokken bij zijn club Feyenoord en kun je hem wakker maken voor de Rotterdamse vinding van de Kroepia, een loempia gevuld met nasi. Dat wil niet zeggen dat hij zijn bedrijvigheid daartoe heeft beperkt. Het bedrijf met in totaal 12 fte is al enige tijd ook in de Eemsregio actief.

Wagenaar: “Naast het hoofdkantoor in Dordrecht en een wassalon voor veiligheidskleding voornamelijk voor uitzendkrachten in Rotterdam, Zuidbroek, Vlissingen en Geleen, zitten we nu dus ook in de Eemshaven. We zijn hier begonnen met het faciliteren van projecten, zoals bij de aanleg van windmolens. Quite Right Rental levert dan bijvoorbeeld de kantoorunits, PGS15 containers en meubels en coördineert alle zaken zoals de levering van materieel en andere spullen zoals koffie en sanitair.”

Hij vervolgt: “Op 19 maart hebben we de beschikking over een stuk grond gekregen in de Eemshaven op de Borkumweg tegenover Amasus. Dat wordt ons distributiepunt hier. En onze partners zoals Klein Units, Tankgigant, Boels, Hydrowear en Viking zullen daar gebruik van kunnen maken. Samen gaan we projecten vanuit ons terrein facilitair ondersteunen. We hebben iemand aangenomen die hier iedere werkdag ’s ochtends aanwezig is, zodat klanten ook een vast aanspreekpunt hebben. Zelf ben ik hier ook tenminste twee dagen per week aanwezig, wat uitstekend bevalt. Groningers zijn een stuk relaxter en komen hun afspraken na.”

“En we gaan het onze klanten hier vanaf juni nog makkelijker maken”, vervolgt Wagenaar enthousiast. “Dan komt hier een muur van kluisjes te staan – in de wandelgangen ook wel de Quite Right Safety FEBO genoemd! Als klanten PBM’s bij ons bestellen dan krijgen ze van ons een kluisnummer en een code waarmee ze de bestelde spullen hier in de Eemshaven zelf op kunnen halen. Ze hoeven dan dus niet meer naar de stad te rijden en kunnen ook buiten werktijd hier terecht.”

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: