PPG neemt silica activiteiten onder de loep

Bank en investeringsgigant Morgan Stanley gaat een strategische review doen naar de productie van silica door PPG. De activiteiten van de silicafabriek van PPG Delfzijl komen hiermee ook onder een vergrootglas te liggen. Medio dit jaar volgt de uitslag.

De review gaat in op de strategische alternatieven voor deze divisie van PPG dat zo’n 1 tot 2% van de omzet va PPG Industries vertegenwoordigt. De geproduceerde silicaproducten worden in Delfzijl worden vooral toegepast voor de productie van autobanden, maar het wordt ook verwerkt in bijvoorbeeld schoenzolen, accu’s, lakken en verven.

Tim Knavish, voorzitter en Chief Executive Officer van PPG Industries Inc. zegt in het persbericht hierover: “We onderzoeken strategische alternatieven voor onze silicaproducten-activiteiten om de waarde ervan voor onze aandeelhouders te maximaliseren en het voortdurende succes ervan te garanderen. Het bedrijf heeft een gevestigde positie in een groeiende markt, is bewezen innovatief, heeft toonaangevende eigen producten en toegewijde en getalenteerde medewerkers. Gedurende onze lange geschiedenis op het gebied van silica hebben onze medewerkers het bedrijf consequent vooruit geleid, in samenwerking met onze klanten om aan hun veranderende behoeften te voldoen. Gezien het productportfolio, het klantenbestand en de operationele kenmerken van de bedrijven zijn wij echter van mening dat het wellicht beter geschikt is om als kernactiviteit binnen een ander bedrijf of als een op zichzelf staande entiteit te opereren. Gedurende dit hele proces zullen we het bedrijf volledig blijven ondersteunen en blijven we ons inzetten om onze silicaklanten te voorzien van hoogwaardige producten en diensten.”

“Zoals we consequent hebben gedaan, zullen we onze voortdurende strategische beoordeling van al onze bedrijven voortzetten, waarbij we ervoor zorgen dat elk bedrijf voortdurend meer waarde levert voor onze klanten en aandeelhouders, en past bij de groei- en investeringsstrategieën van het bedrijf”, aldus Knavish.

Naast de vestiging in Delfzijl, bestaat de silicadivisie van PPG voornamelijk uit vestigingen in Lake Charles in Louisiana en in Barbeton in Ohio en uit een Research & Development afdeling in Monroeville. In totaal werken er zo’n 350 werknemers bij deze vestigingen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: