Overname bedrijfsonderdelen Stork door Bilfinger afgerond

10 april 2024 – Industriële dienstverlener Bilfinger heeft de overname van Europese onderdelen van Fluor’s Europese industriële dienstverlening business Stork per 1 april 2024 met succes overgenomen.

De transactie omvat de bedrijfsonderdelen in Nederland, België en Duitsland, met in totaal meer dan 2.700 medewerkers en een omzet van ongeveer €530 miljoen, zo meldt Bilfinger op de eigen website.

Met de overname heeft de Groep meer dan 5.000 medewerkers in Nederland en België en ongeveer 30.000 medewerkers wereldwijd. De kleine aangrenzende Amerikaanse tak (met ongeveer €20 miljoen omzet) is nog steeds onderhevig aan goedkeuring door niet-EU-regelgevende instanties.

Hiermee versterkt de Bilfinger Groep de kernactiviteiten in een markt waar ze volgens de dienstverlener al een goede positie heeft. De transactie breidt vooral het aanbod uit op het gebied van onderhoudsdiensten, automatisering en mechanical diensten in Nederland en België.

Bilfinger is een internationale industriële dienstverlener. Het bedrijf levert zijn diensten in twee servicelijnen: Engineering & Maintenance en Technologies en is voornamelijk actief in Europa, Noord-Amerika en het Midden-Oosten. De totale omzet van de dienstverlener in het boekjaar 2023 was € 4,5 miljard.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: