Opening REMO-lab op Zernike campus tijdens New Energy Forum

23 mei 2024 – Tijdens het New Energy Forum op 20 juni wordt het nieuwe circulaire laboratorium – het REMO-lab – officieel geopend. Daar kunnen bedrijven en onderzoekers van ENTRANCE (Centre of Expertise Energy) en het Kenniscentrum Biobased Economy (KCBBE) straks grensverleggend onderzoek verrichten naar biogas.

REMO-lab staat voor REnewable MOlecules Lab en wordt mede mogelijk gemaakt door Gasterra. In dit lab kunnen straks onder meer projecten uitgevoerd worden die gericht zijn op de ontwikkeling van innovaties waarmee het rendement van waterstof- en groengasproductie kan worden verhoogd, de uitstoot van schadelijke stoffen kan worden verminderd én groene chemicaliën uit hernieuwbare grondstoffen kunnen worden geproduceerd. Hiervoor wordt in het lab fermentatietechnologie gecombineerd met elektrolyse. Het lab is één van de faciliteiten in de energieproeftuin van ENTRANCE op het Zernike-terrein.

De opening van het REMO-lab vindt plaats tijdens het New Energy Forum. De opening is van 12:15 tot 12:45 in tent 2 op het festival. Lectoren Janneke Krooneman (KCBBE) en Joàn Teerling (ENTRANCE) geven uitleg over het innovatieve onderzoek dat wordt opgezet.

Het New Energy Forum is het gratis festival om inspiratie op te doen op het gebied van energie, verduurzaming en mobiliteit. Samen wordt gezocht naar het antwoord op vragen rondom ‘groen’ geld verdienen, duurzame mobiliteit, verduurzaming, een circulaire economie en het opleiden van vakmensen voor een baan in de techniek van de toekomst. Het evenement trekt jaarlijks ongeveer 2000 deelnemers, waaronder beleidsmakers, ondernemers, inwoners, studenten en professionals.

De dag heeft daarvoor een bomvol programma samengesteld, met boeiende sprekers, actuele discussies en spectaculaire demonstraties. Zo is Jan Willem van de Groep de keynote spreker tijdens het festival en Jort Kelder dagvoorzitter. Kelder gaat daarnaast ook in debat over het bruggen bouwen tussen grote multinationals en regionale ondernemingen.

Wilt u alvast een voorproefje van het festival? Beluister dan de podcastserie Breaking Barriers:

Wilt u erbij zijn? Meld u dan aan via de website van het festival.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: