Noord-Nederland broedplaats voor verduurzaming industrie

Alle ingrediënten volgens onderzoek in noordelijke provincies aanwezig

Groningen wist het al: de industrie vindt in het noorden van Nederland een goede plek om te verduurzamen. Onderzoekers van de Hanzehogeschool hebben dit samen met NOM nu onderzocht én bevestigd.

Johanna Thomann en André Heeres van de Hanzehogeschool en Errit Bekkering van NV NOM gaan in hun onderzoek uit van vier ingrediënten die nodig zijn voor een succesvolle transitie naar een bio-based circulaire industrie. De vier ingrediënten zijn: groene energie, hernieuwbare grondstoffen, infrastructuur en kennis.

De auteurs concluderen dat al deze ingrediënten in Noord-Nederland in ruime mate beschikbaar zijn. Samen met de zeehavens en de aanwezige innovatiekracht is Noord-Nederland daardoor bij uitstek geschikt voor industrie die aan de slag wil op het gebied van de bio-based circulaire transitie.

André Heeres, een van de onderzoekers geeft aan hoe belangrijk deze resultaten zijn: “Het gaat om duurzame werkgelegenheid en welzijn. We moeten samen de kansen benutten om  op wereldniveau een voortrekkersrol te spelen in de vergroening van de chemische sector.”

Meer over dit onderzoek leest u in de flyer van Chemport. Een uitgebreide beschrijving vindt u op de website van de universiteit van Münster.

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: