Nobian tekent contract voor afname zonne-energie

Nobian heeft een 15-jarig contract afgesloten met Axpo en Wircon voor de levering van zonne-energie. De energie wordt ingezet voor de productieactiviteiten van Nobian in Delfzijl.

De zonne-energie wordt opgewekt op een zonnepark van WIRCOM, een ontwikkelaar van zonne-energie. Dit zonnepark ligt vlakbij het Chemie Park Delfzijl. Jaarlijks gaat Axpo 17 GWh aan hernieuwbare energie van het park van WIRCOM aankopen en leveren aan Nobian. Hiermee wordt het equivalent van meer dan 6.000 ton CO2-uitstoot per jaar bespaard.

Harry Jasken van Nobian op Chemie Park Delfzijl: “Op gebied van duurzaamheid en energietransitie is dit weer een belangrijke stap voor Nobian en het Chemie Park Delfzijl. De duurzame energie komt steeds dichterbij. Jaren geleden participeerden we in windparken elders in Nederland, eerder dit jaar in een duurzaam energiepark in Emmen en nu halen we het ‘om de hoek’. Het is een prachtige en concrete vervolgstap om als energie-intensief bedrijf onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. En we hebben al plannen voor de ontwikkeling van waterstof en voor de verdere elektrificatie van onze zoutproductie.”

Cas König, CEO van Groningen Seaports: “We zijn er trots op om deel te nemen aan zonne- en windenergieprojecten, op deze manier dragen we bij aan een duurzame energieproductie binnen ons gebied. Groningen Seaports en haar klanten hebben duurzame energie nodig om de bedrijfsvoering en productie duurzamer te maken. Onze deelname in dit zonnepark als een van de aandeelhouders past goed in deze strategie. Ook een van de lokale energiebedrijven “Bronnen van ons” is betrokken als aandeelhouder. Op deze manier kunnen ook lokale huishoudens in de provincie Groningen profiteren van deze duurzame energie.”

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: