Nieuwe opleiding Engineering Doctorate (EngD) van de Rijksuniversiteit Groningen voor de ontwikkeling van processen en producten

In september 2024 start het EngD-programma “Sustainable Process Design” van de Rijksuniversiteit Groningen (RuG). Doel is het samenbrengen van academische kennis en praktische ervaring. Het programma is namelijk gericht op toegepast onderzoek en innovatieve oplossingen voor technologische problemen van bedrijven. Zoals bijvoorbeeld de introductie van een nieuw proces of product, of de uitbreiding van een bestaand proces of productenpakket.

De EngD-kandidaat is een afgestudeerde chemisch technoloog (of gelijkwaardig), die een 2-jarige opleiding krijgt tot technologisch ontwerper. Hij/zij krijgt gedurende een jaar top-niveau trainingen en masterclasses, en werkt vervolgens een jaar aan een bedrijfs-case in het bedrijf zelf. Hierbij begeleid en aangestuurd door experts van de RuG en het bedrijf. Bij voltooing ontvangt de kandidaat de interntionaal erkende EngD-titel.

Het programma is beschikbaar voor kandidaten in dienst van het bedrijf en voor kandidaten in dienst van de RuG. Voor bedrijven uit Noord-Nederland is in dit programma een aantrekkelijke subsidie beschikbaar (van circa 50%). Naast inhoudelijke aspecten biedt deze opleiding een waardevolle pool van talent voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in gespecialiseerde chemische/process engineers.

Voor meer informatie of een vrijblijvend gesprek kunt u contact opnemen met Jos Winkelman (RuG) en Konstanze Gier (RuG), email sustain.process.design@rug.nl. De RuG heeft ook een flyer over het programma gemaakt.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: