Nieuwe infra bij EEW

Door de groeiende activiteiten bij EEW Energy from Waste was het noodzakelijk om ook de infrastructuur op het terrein te moderniseren. Met onder meer een nieuw weeggebouw, een nieuwe inrit en een weg rondom het terrein kan iedereen het bedrijf weer goed bereiken.

EEW Energy from Waste in Delfzijl groeit. Op het terrein wordt momenteel gebouwd aan de vierde lijn voor stroomopwek door slibverwerking. Daarnaast komt op het terrein een installatie om kunststof te scheiden en een installatie voor koolstofafvang ter recycling. Door deze extra activiteiten neemt de aanvoer van afval, grondstoffen en restproducten toe.

Om de extra vervoersstromen goed te reguleren en de veiligheid te blijven waarborgen, heeft EEW een aantal infrastructurele maatregelen genomen. Zo heeft het bedrijf een nieuw weegkantoor gebouwd, waarin ook ruimte is voor de nieuwe portiersloge. Ook is er een grote opstelplaats gerealiseerd. Hier kunnen vrachtwagens tijdelijk geparkeerd worden, zodat deze niet meer op de openbare weg staan.

Tot slot is de in- en uitrit voor personeel en bezoekers aangepast en de uitrit voor het vrachtverkeer verplaatst naar de westzijde van het terrein. Via een nieuw aangelegde weg kan men bovendien nu via twee routes de Oosterhorn verlaten.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: