Nieuw bestuur Jong SBE stelt zich voor

Vanaf dit jaar is het roer van young professionals netwerk Jong SBE in handen van een nieuw bestuur. Heleen van Wijk (Groningen Seaports), Ylonka Postema (Wagenborg), Ian Hartman (SBE), Eric-Jan Vaes en Joost Zittema (RWE) zitten nu aan het stuur.

Ze hebben het stokje overgenomen van Marinus Tabak (RWE), Nancy Nonkes (RHDHV) en Maarten Barthel (Groningen Seaports). Het nieuwe bestuur gaat aan de slag om het netwerk – waar jonge professionals elkaar kunnen opzoeken, samen activiteiten ondernemen en trainingen kunnen volgen – verder vorm te geven.

“Het verbinden van jong talent aan de regio is een van de speerpunten van Jong SBE, we willen in de Eemsregio een kennishub creëren waarin nieuwe ideeën ontstaan en waarin de aanstormende generatie bijdraagt aan innovatie in de industrie, in techniek maar ook in brede thema’s als HR en maatschappelijk beleid. De stem van deze nieuwe generatie draagt bij aan de duurzame toekomst”, aldus Heleen van Wijk, Business Manager Circulaire Economie bij Groningen Seaports. Zij zit momenteel het bestuur voor. Een tijdelijke rol, want het voorzitterschap wordt gerouleerd.

De eerste activiteiten van het nieuwe bestuur zijn al een feit. In april werden er twee excursies georganiseerd naar de EemsEnergyTerminal en de LNG-terminal van Gasunie in de Eemshaven en op 13 juli was er een rondvaart op RIB-speedboten door de Eemshaven. Ylonka Postema, Bestuurssecretaresse bij Wagenborg en het tweede vrouwelijke bestuurslid: “De regio kent tal van bijzondere bedrijven en is een bloeiplaats van innovatieve en duurzame projecten. Met onze activiteiten willen wij jonge professionals aan deze bedrijven en de regio verbinden.”

Vanuit RWE nemen twee bestuursleden zitting: Eric-Jan Vaes, Operations Manager bij de Eemshavencentrale en Joost Zittema, Strategic Developer bij het energiebedrijf: “Er zijn ontzettend veel nieuwe ontwikkelingen in de regio, onder andere op het gebied van de energietransitie. Het is belangrijk om de netwerken van de young professionals verder uit te breiden om zo ook nieuwe inspiratie op te doen en van elkaar te leren. Jong SBE biedt daarvoor een uitstekend platform.”

Jong SBE wil de regio ook aantrekkelijker maken voor jong talent. “Jong SBE kan als platform een belangrijk verschil maken in onze regio”, vertelt Ian Hartman, projectmanager bij SBE en secretaris van Jong SBE. “Naast dat we verbinding kunnen leggen tussen jong talent van leden om hen te behouden voor de regio, kunnen we een brug slaan tussen werkende young professionals en studenten. Met Jong SBE organiseren we daar op dit moment nog niets voor, maar dit willen we in de toekomst graag oppakken.”

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: