Netbeheerders kondigen plannen aan voor nieuwe elektriciteitsstations bij Oosterhorn

7 juni 2024 – De groeiende vraag naar elektriciteit, zowel van huishoudens als de industrie, maakt de bouw van nieuwe hoog- en middenspanningsstations op Oosterhorn noodzakelijk. Landelijke netbeheerder TenneT en regionale netbeheerder Enexis hebben hiervoor plannen opgesteld die nu ter inzage liggen.

De bestaande hoogspanningsstations kunnen de toenemende elektriciteitsvraag niet aan. Nieuwe bedrijven op het industrieterrein en de elektrificatie van bestaande ondernemingen verhogen de belasting op het elektriciteitsnet aanzienlijk. Ook de huishoudens in de regio gebruiken steeds meer stroom.

Om aan deze groeiende vraag te kunnen voldoen, stellen de netbeheerders voor om nieuwe hoog- en middenspanningsstations te bouwen op het terrein waar nu Solar Park Delfzijl is gevestigd, nabij Oosterhorn. Dit project wordt ondersteund door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Meer informatie over de plannen staat op www.tennet.eu/farmsum 

Inspraak en informatiebijeenkomst
De plannen zijn tot 18 juli 2024 in te zien en te becommentariëren via www.rvo.nl/farmsum. Daarnaast organiseert het ministerie samen met TenneT en Enexis een inloopavond op maandag 24 juni van 19:00 tot 21:00 uur in theater de Molenberg in Delfzijl. Hier kunnen geïnteresseerden meer informatie krijgen en vragen stellen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: