Nederland begint in de Eemsregio

Vorige week werd in het programma Spraakmakers op NPO radio 1 een documentaire uitgezonden over de Eemsregio.

In de uitzending deelden Nina Huck (plantmanager bij Teijin Aramid), John Wieringa (voorzitter van VO Eemsregio) en Frans Alting (directeur van Samenwerkende Bedrijven Eemsregio) hun visie om op een hele andere manier naar de Eemsregio te kijken.

Aanleiding voor het programma was de opening van Campus Eemsregio in Appingedam, een nieuw onderkomen voor de scholen en broeiplaats voor samenwerking tussen de noordelijke kennisinstellingen en het bedrijfsleven.

Klik op deze link om het programma terug te luisteren.

Integrale Agenda

SBE werkt samen met bedrijven, de gemeente, onderwijs- en kennisinstellingen samen aan de Integrale Agenda Eemsregio. Het groeiende tekort aan voldoende opgeleid personeel vormen een steeds groter tekort in Noord-Groningen.

Aandacht voor de schaarste naar personeel is niet nieuw, maar beperkt zich meestal tot bedrijven en scholen. Met de integrale agenda wordt hier breder naar keken. Een veerkrachtige arbeidsmarkt gaat immers niet alleen om voldoende interessante banen en scholing, maar ook over leefbaarheid en bereikbaarheid van het gebied.

Centraal in de aanpak staat de ontwikkeling van de Campus in Appingedam tot Universiteit van het Noorden, waarin de noordelijke kennisinstellingen krachten bundelen en gezamenlijk optrekken voor regiospecifiek en praktijk-gedreven onderwijs dat aansluit bij lokale arbeidsmarkt.

 

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: