Makerswierde – De Koppelplaats na zomer van start

Na de zomer gaat de Makerswierde – De Koppelplaats Eemsregio in Appingedam van start. Het wordt een maakplek voor vernieuwende projecten en ambachtsonderwijs waar zowel de gemeente Eemsregio, Campus Eemsregio als bedrijven gaan samenwerken om technisch talent te bevorderen. De provincie subsidieert het vierjarig project.

De Koppelplaats richt zich op verschillende doelgroepen, waarbij het allemaal draait om denken, doen, leren en experimenteren. Naast de gebruikelijke technieken zoals lassen en houtbewerking, wordt ook gewerkt met nieuwere technische methoden zoals werken met drones, computeranimaties en domotica. Gecombineerd ontstaan daardoor innovatieve maakprojecten op basis van vragen uit het bedrijfsleven.

Het project wil daarnaast een groot makersfestival organiseren en een Digital Art Factory realiseren voor kinderen vanaf 12 jaar. Ook staan het bouwen van een pop-up theater, het produceren van een theatervoorstelling en een maakplek voor jongeren die meer willen weten van techniek en wetenschap op het programma.

De provincie heeft hiervoor een subsidie van 747.000 euro toegekend vanuit het Uitvoeringsprogramma Leefbaarheid. Hiermee wil de provincie de economische vitaliteit van krimpgebieden vergroten.

Koppelplaats Eemsregio

Koppelplaats Eemsregio

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: