Les Alizés gaat hijswerkzaamheden Duitse windparken op zich nemen

Het gigantische kraanschip ligt momenteel in de Eemshaven en trekt daar heel wat bekijks. Vanuit de Eemshaven gaat het schip aan de slag met de bouw van twee Duitse windparken.  

Het kraanschip Les Alizés is gigantisch. Met een dek van 9.300 m2, een lengte van 236 en een breedte van 52 meter is het schip zeer geschikt voor de nieuwe te bouwen windparken. Ook kan het worden ingezet voor ontmantelingswerkzaamheden bij olie- en gasvelden op zee.

Voorheen werden voor het plaatsen van windturbines op zee zogenaamde jack-up schepen gebruikt. De nieuwe generatie turbines zijn echter te groot voor dit type schepen. Les Alizés is nu speciaal ontwikkeld om dit soort zwaar hijswerk op zich te nemen. Voor het hijswerk maakt Les Alizés daarbij geen gebruik meer van poten om het schip te stabiliseren. Het schip kan al drijvend tot 5.000 ton tillen! Bovendien wordt het schip hybride aangedreven en kan het varen op biodiesel.

Les Alizés gaat vanuit de Eemshaven aan de slag in de Duitse windparken Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3 van de Deense energiereus Ørsted.

Les-Alizes

Les Alizes

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: