‘Maak Het’ zet de industrie in Noord-Nederland bij carrière zoekers op de kaart

18 april 2024 – Het initiatief ‘Maak Het’ van NPAL gaat de komende jaren de industrie in Noord-Nederland promoten op de arbeidsmarkt. De campagne is afgelopen week live gegaan.

Er is personeelstekort door het hele land. Zo ook in de industrie van Noord-Nederland. Ondanks dat de sector veel perspectief en carrièremogelijkheden biedt, blijft het een uitdaging om personeel te krijgen. Met ‘Maak Het’ gaat de noordelijke industrie deze uitdaging aan.

‘Maak Het’ is een project van NPAL, de Noordelijke Productiviteitsalliantie. Dit kennisnetwerk wil de concurrentiekracht van de noordelijke industrie versterken én via deze campagne het imago van de Noord-Nederlandse industrie als potentiële werkgever systematisch versterken. Daarbij laat de campagne niet alleen de mogelijkheden bij de industrie zien. Ook de betaalbare woningen en de opleidingsmogelijkheden voor de kinderen komen aan bod.

Een grote groep bedrijven in het noorden doet mee met de campagne. Evenals vele opleiders in de regio. Naast een eigen website, zijn er ook diverse sociale mediakanalen waarop de komende jaren promo’s te zien zullen zijn.

Frans Alting: ‘Als SBE vinden wij dit een heel belangrijk thema. Daarom hebben ook wij een bijdrage geleverd aan dit initiatief. De komende jaren zullen we meehelpen om de campagne zo goed mogelijk te laten landen bij de doelgroep.’

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: