Laatste grote hijsklus Wagenborg Nedlift voor Ring Groningen

18 april 2024 – Afgelopen week heeft Wagenborg Nedlift de laatste hijsklus voor de nieuwe ringweg van Groningen met succes afgerond.

Dat meldt Dagblad van het Noorden op hun website. Het dagblad citeert Bert Kramer van ringwegbouwer Combinatie Herepoort, de combinatie die de ombouw van de Ringweg uitvoert: “Kraanwagens zullen voor het plaatsen van portalen en betonwanden nog wel een keer opduiken langs de weg, maar met de Julianabrug is het laatste grote onderdeel voltooid”

Wagenborg geeft op de eigen website aan dat het ‘een project van formaat’ betreft. Het bedrijf is al vanaf de start bij de werkzaamheden betrokken. De meeste opdrachten concentreerden zich rond de verdiepte ligging van de Ringweg en het Julianaplein.

Van de laatste grote hijsklus werd een feestje gemaakt met koffie voor voorbijgangers die mee konden kijken hoe de laatste zes betonnen liggers van de brug over het Noord-Willemskanaal werden gelegd. Zowel toeschouwers als de kraanmachinisten hadden bij de klus het weer mee.

Het verkeer van Drachten naar Assen rijdt vanaf eind volgende week langs het nieuwe deel waar in een later stadium het verkeer vanuit Drachten naar de binnenstad overheen zal rijden.

Wagenborgen heeft een time-lapse gemaakt van al hun hijswerkzaamheden bij de Euvelgunnerbrug:

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: