Komende maanden ernstige verkeershinder verwacht door Operatie Ring Zuid

15 maart 2024 – Vanaf september kan het verkeer over de nieuwe zuidelijke ringweg rijden. Voordat het zover is moeten eerst het Vrijheidsplein, het Julianaplein, de verdiepte ligging en het Europaplein op elkaar aangesloten worden. Dat gebeurt tussen maart en september onder de noemer Operatie Ring Zuid. Het Julianaplein is dan grotendeels dicht en ook een deel van de zuidelijke ringweg is afgesloten. Dit levert ruim vijf maanden lang ernstige verkeershinder op in heel Groningen.

Als automobilisten met de auto blijven reizen, loopt het verkeer in de stad vast met lange files tot gevolg. Dit heeft gevolgen voor de bereikbaarheid van bedrijven in de hele provincie. Groningen Bereikbaar raadt daarom iedereen aan om zich goed voor te bereiden en om de wegen in en om Groningen tijdens deze maanden zoveel mogelijk te vermijden. Voor verkeer naar de Eemshaven of Delfzijl, raadt Groningen Bereikbaar aan om de N33 te gebruiken.

Blijf op de hoogte
De werkzaamheden vinden plaats in vijf fases. Op operatieringzuid.nl vindt u alle informatie over de verkeershinder en tips om deze hinder te mijden. Of schrijf u voor alle actuele informatie in voor de nieuwsbrief via groningenbereikbaar.nl/nieuwsbrief.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: