Kenter komt onder vleugels pensioenfondsen

Per 1 februari 2024 is Kenter overgenomen door pensioenfonds ABP en het Canadese pensioenfonds OMERS. Met de overname wil het bedrijf, dat onderdeel was van netwerkbedrijf Alliander en daardoor onder strikte regels viel, flexibeler inspelen op het tegengaan van netcongestie.

De energietransitie is in volle gang en brengt voor ondernemers een reeks uitdagingen met zich mee. Van complexe energievraagstukken tot de noodzaak om te verduurzamen en te groeien; de behoefte aan betrouwbare oplossingen is groter dan ooit. Kenter wil hierin een cruciale rol spelen. “We zijn nu in staat een veel grotere bijdrage te leveren aan de energietransitie zoals het terugdringen van netcongestie”, zegt CEO Erik van der Ende van Kenter in het persbericht over de overname.

De aankoop past in de langetermijnvisie van de beleggers om de klimaatdoelstellingen in Nederland te ondersteunen en bij te dragen aan de energietransitie. Jan-Willem Ruisbroek, hoofd investeringsstrategie infrastructuur bij APG Asset Management: “Het grootste pensioenfonds van Nederland, onze klant ABP, investeert graag in Nederland om economische groei, werkgelegenheid en duurzame projecten te stimuleren.”

Kenter heeft als missie om zakelijk Nederland vooruit te helpen. “Ons stroomnetwerk is overvol en de wachtlijsten voor nieuwe aansluitingen blijven maar groeien. Als gevolg van deze netcongestie komen bedrijven en instellingen in de problemen en loopt zakelijk Nederland vast. Die schade, zowel in financiële als maatschappelijke zin, neemt alleen maar toe. Bedrijven krijgen geen toegang tot (meer) energie om zich te vestigen, te verduurzamen of te groeien. Bedrijven weer op gang helpen is een belangrijke drijfveer, daar willen we het verschil maken.”, zegt Erik van der Ende

Kenter is in 2016 ontstaan vanuit netbeheerder Liander, onderdeel van Alliander. Oorspronkelijk opgericht als meetbedrijf, is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een aanbieder van zakelijke energieoplossingen, zoals energieopwek, laadpalen en energieopslag. Het bedrijf heeft ruim 500 medewerkers. Het hoofdkantoor is gevestigd in Duiven. Daarnaast zit het bedrijf in Amsterdam, Ridderkerk, Helmond, Hoevelaken en Leeuwarden en heeft het recent vestigingen geopend in België en Duitsland.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: