Stichting Werken in de Eemshaven gestart. Bedrijven beginnen recruiting in de binnenstad van Groningen

Onbekend maakt onbemind. Veel werkzoekenden in Groningen hebben een baan in de Eemshaven nu nog niet echt in het vizier. Een groep bedrijven slaat met de stichting Werken in de Eemshaven de handen ineen om hier verandering in te brengen.

Handen uit de mouwen en doen. Vanuit Werken in de Eemshaven worden er verschillende initiatieven gestart om zichtbaarheid en vindbaarheid van banen in de Eemshaven te vergroten.

Aan de gevel van Schuitendiep 80 hangt al met grote verlichte letters “Werken in de Eemshaven”. Vanuit de stichting wordt het pand gehuurd als gezamenlijk bureau waar werkzoekenden terecht kunnen voor vragen of sollicitatiegesprekken.

Voor online zoekers is daarnaast www.werkenindeeemshaven.nl opgericht. Op deze website worden bezoekers op een gemakkelijke manier doorverwezen naar de bestaande vacaturepagina’s. De huidige initiatieven zijn een opmaat voor een grotere samenwerking. De komende tijd zullen de activiteiten van de stichting verder worden ontplooid.

Dit initiatief wordt mede-mogelijk gemaakt door de gezamenlijke bijdrages van de aangesloten partijen en Ondernemersfonds Het Hogeland.

Bedrijven:
AG Ems, Amasus Shipping BV, Argo Schoonmaakservice, Broekman Logistics, Buss Terminal Eemshaven, Collé Rental & Sales, Daiwa Housing, Elzinga Groep, Holemans, Holland Malt, Lubbers, Seaway7, Twentsche Kabelfabriek (TKF), Wagenborg Stevedoring, Werkman Hoofcare, Wijnne Barends Logistics, 2 Uitzendbureau en @Work.

Participanten:
Gemeente Het Hogeland, Groningen Seaports en Samenwerkende Bedrijven Eemsregio

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: