InfraVia Capital Partners krijgt meerderheidsbelang in GIGA Storage

16 mei 2025 – Met een kapitaalinjectie heeft InfraVia Capital Partners een meerderheidsbelang gekregen in batterijenbouwer GIGA Storage. InfraVia is een Europese private equity firma, gespecialiseerd in investeringen in infrastructuur, vastgoed en technologie.

Met de transactie denkt GIGA Storage ontwikkeling en exploitatie van projecten van GIGA Storage in Europa te versnellen. Het door de oprichters geleide managementteam behoudt een significant belang in het bedrijf en zal GIGA Storage blijven leiden in deze nieuwe versnellende groeifase, zo meldt GIGA Storage.

GIGA Storage noemt zichzelf een pionier in de Benelux op het gebied van BESS (Battery Energy Storage System). Zij integreert daarbij de volledige waardeketen: van ontwikkeling en bouw, tot de (markt-) exploitatie van haar eigen batterijcapaciteit door diensten te leveren aan energiebedrijven en netbeheerders. Door dit soort systemen kan de toename van hernieuwbare energieopwekking volgens het bedrijf beter worden afgestemd op de groeiende inelastische elektriciteitsvraag.

GIGA Storage beheert al operationele projecten in Nederland en heeft een bijna uitontwikkelde pijplijn van 2 GW in de Benelux. Ook in Delfzijl, op het terrein van de voormalige fabriekspanden van Aldel, wil het bedrijf een batterij plaatsen. Op dit terrein is al een hoogspanningskabel aanwezig. Ook ligt er al een grote interconnector die de locatie met andere landen verbindt en komt er veel stroom van offshore wind aan wal.

Ruud Nijs, CEO van GIGA Storage: “Onze ambitie is om in de komende jaren een veelvoud aan GW’s geïnstalleerd vermogen aan energieopslag in Europa te bouwen. Door onze expertise te combineren met de uitgebreide middelen en branchekennis van InfraVia, zijn we goed gepositioneerd om snelle en aanzienlijke vooruitgang te boeken richting het bereiken van deze ambitie en daarmee een significant positieve impact op het milieu te realiseren.”

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: