Holland Malt gaat samenwerking aan met Windpark Oostzeedijk en ontvangt voortaan rechtstreeks windenergie

28 februari 2024 – Holland Malt opent begin dit jaar ’s werelds eerste emissievrije mouterij in Eemshaven. De laatste stap in het verwezenlijken van deze enorme energietransitie is de toevoer van duurzaam opgewerkte stroom van Nederlandse bodem. Met het ondertekenen van een samenwerking met Windpark Oostzeedijk, ontvangt Holland Malt rechtstreeks windenergie vanuit drie windmolens gelegen aan de voet van de Zeelandbrug. 

In het eerste kwartaal van 2024 gaat Holland Malt volledig van het gas af. Deze energietransitie wordt mogelijk gemaakt door hergebruik van de eigen restwarmte en de inzet van een innovatief warmtepompsysteem. De energie die daarvoor nodig is, wordt volledig uit duurzame energiebronnen gehaald. Jos Jennissen, CEO van Holland Malt: “Dankzij de samenwerking met Windpark Oostzeedijk krijgt de duurzame stroom voor onze emissievrije mouterij een duidelijke afzender. Het komt rechtstreeks vanuit drie windmolens op Nederlandse bodem. Door onze inspanningen te bundelen, dragen we bij aan een duurzamere toekomst voor volgende generaties. De samenwerking sluit naadloos aan bij onze ambitie om de bron van bier – ons mout – volledig te verduurzamen”.

Het windpark

De drie windturbines van Windpark Oostzeedijk, onderdeel van burgercoöperatie Zeeuwind en Camperwind, staan aan de voet van de Zeelandbrug in Nederland. De turbines voorzien bij elkaar duurzame stroom gelijk aan 18.000 huishoudens. Teus Baars, directeur Zeeuwind: “Duurzame energie moet voor iedereen toegankelijk zijn. We willen de duurzame energietransitie versnellen en dat kunnen we niet alleen. De samenwerking met Holland Malt sluit aan bij ons gedachtengoed. Het is een bedrijf met een familiekarakter, een lange termijnvisie en met verantwoordelijkheid voor haar omgeving. We zijn daarom trots dat we deze samenwerking zijn aangegaan”.

Over een paar weken opent Holland Malt officieel haar emissievrije mouterij, waardoor de mouterij geen enkele schadelijke emissies meer uitstoot. Een belangrijke stap in de ambitie van het familiebedrijf om het nog mooier door te geven aan de volgende generaties.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: