Google Eemshaven draait vanaf 2024 voor 80% op duurzame energie

Het datacentrum van Google in de Eemshaven draait vanaf volgend jaar voor 80% van de tijd op duurzame energie. Het bedrijf heeft hiervoor met Eneco een power purchase agreement (PPA) gesloten, voor de levering van 515 GWh duurzame elektriciteit per jaar.

De energie zal worden opwekt door Windpark Fryslân in het IJsselmeer en Windpark Kroningswind in Stellendam. Eneco zal dagelijks doorgeven hoeveel stroom Google van deze windparken kan verwachten. Op basis hiervan zal Google de resterende vraag naar elektriciteit inkopen op de energiemarkt.

De hoeveelheid stroom dat in het datacentrum wordt gebruikt is afhankelijk van hoeveel er gebruik wordt gemaakt van de services die vanuit de site worden geleverd. Voor het gebruik maakt het weinig uit waar een datacentrum is gevestigd.

Om voor een groter percentage te kunnen vertrouwen op duurzame energie wil Google daarom haar activiteiten per datacentrum afstemmen op de hoeveelheid duurzame energie die op welke momenten beschikbaar zijn en de vraag naar diensten op bepaalde momenten.

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: