Gemeenteraad Eemsregio bezoekt industrie Oosterhorn

Op initiatief van SBE heeft de Raad van de gemeente Eemsregio een bezoek gebracht aan Chemie Park Delfzijl en energiecentrale EEW.

Het doel van het bezoek was om de bestuurders van de jonge fusiegemeente Eemsregio te informeren over de ontwikkelingen bij de bedrijven op het industrieterrein Oosterhorn.

Het gezelschap van burgemeester, wethouders en raadsleden kregen presentaties van Teijin Aramid, OCI Methanol Europe, Avantium en Nobian. Hiermee werden ze bijgepraat over de toekomstplannen die deze bedrijven hebben op gebied van verduurzaming, circulaire grondstoffen en de honderden miljoenen aan investeringen die hiermee gemoeid zijn.

Met een rondleiding bij EEW kreeg de raad meer te zien over de slibverbrandingslijn die nu in aanbouw is. Daarnaast werd er verteld over toekomstige uitbereidingen en de visie van het bedrijf als recycler en CO2-leverancier voor de bedrijven op het Chemie Park.

Een onderwerp dat al snel centraal stond tijdens het bezoek was de industrie als banenmotor voor de regio. De plannen van bestaande bedrijven en de komst van nieuwe fabrieken creëert een hoop nieuwe werkgelegenheid. Tegelijk is er in Noord-Groningen een groot tekort aan technisch personeel.

Zowel bij de gemeente als bij bedrijven klonk daarom de oproep naar meer samenwerking om dit tekort aan te pakken en mensen te leiden naar de kansrijke beroepen die in de industrie rijkelijk te vinden zijn.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: