Gemeente Eemsdelta maakt plannen voor nieuwe Molenberg

11 maart 2024 – De raad van de gemeente Eemsdelta heeft groen licht gegeven om een programma van eisen op te stellen voor de bouw van een nieuwe Molenberg. Uit onderzoek blijkt dat er voldoende financiën zijn voor een multifunctioneel centrum met een theater en gemeentehuis ineen.

De gemeenteraad heeft ingestemd om een programma van eisen op te stellen voor een ‘Huis van Cultuur en Bestuur’. Het nieuwe centrum moet ruimte bieden aan een nieuw theater Molenberg, een gemeentehuis, het IVAK en de bibliotheek.

Door de samenvoeging wordt het bouwen van een nieuw gemeentehuis en theater haalbaar. Beide zijn nodig vanwege veroudering van de gebouwen. Daarnaast beschikt de gemeente als gevolg van de herindeling over drie kleinere locaties. Ambtenaren kunnen daardoor niet centraal vanaf één plek werken, wat inefficiënt werkt.

Frans Musters, voorzitter van SBE en lid van de raad van toezicht van de Molenberg, is blij met de nieuwe plannen van de gemeente. “De komst van een nieuwe Molenberg zou een flinke opsteker zijn voor de regio. Het is onbestaanbaar dat Delfzijl als regionaal centrum niet over een cultuurhuis met allure beschikt. We hebben gezien wat het Forum in Groningen heeft gebracht. Ik zie uit naar wat het Delfzijl gaat brengen.”

Het programma van eisen moet in september van dit jaar klaar zijn. Op basis daarvan kan vervolgens een ontwerp gemaakt worden.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: