Guliz Talay, plantmanager van Dow Delfzijl, finalist voor Plant Manager of the Year 2024

12 april 2024 – Guliz Talay, plantmanager van Dow Delfzijl, is een van de finalisten voor Plant Manager of the Year. Zij strijdt voor de titel samen met Marjan Rijckaert (Avient, Heerlen), Miguel Anento-Glim (Arlanxeo, Geleen) en René Stoel (Koole, Rotterdam).

De verkiezing van de Plant Manager of the Year wordt jaarlijks georganiseerd en is een initiatief van het Industrielinqs in samenwerking met de VNCI, MVO Nederland, Votob en het Petrochem platform. Industrielinqs heeft onlangs de finalisten voor dit jaar bekend gemaakt.

De komende maanden gaat de jury op bezoek bij de finalisten en worden er nominatiefilms gemaakt. Begin juni kan online gestemd worden. De internetstemmen tellen voor twintig procent mee in het bepalen wie dit jaar de opvolger wordt van Anne Arkenbout, Plant Manager of the Year in 2023. De winnaar wordt bekengemaakt tijdens het event Chemelinqs op 13 juni in Geleen.

Talay is bijna drie jaar geleden begonnen als eerste vrouwelijke plantmanager van de site. In totaal werkt ze al meer dan 14 jaar bij Dow.

De Plant Manager of the Year is het boegbeeld voor de Nederlandse procesindustrie. Het gaat dan bijvoorbeeld om de energiesector, raffinage, de chemiesector en de staal-, papier- en voedingsmiddelenindustrie.

De verkiezing draagt bij aan een positief imago van de Nederlandse procesindustrie door de inspanning en prestaties van plantmanagers te benoemen en te waarderen. De focus ligt hierbij op veiligheid, gezondheid, milieu, productiviteit, maatschappelijke betrokkenheid en duurzaamheid.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: