Doorstart voor PMC in Delfzijl

26 maart 2024 – Purified Metal Company is onlangs verkocht aan vier Noordelijke ondernemers. Zij willen in het najaar van dit jaar de fabriek weer opstarten.

Volgens Dagblad van het Noorden bereiden Hendrik Hijlkema en Peter Poelman uit Grootegast de doorstart voor. Ze zijn of gaan nog in overleg met verschillende partijen over onder meer de stroomaansluiting en de opslagmogelijkheden bij de fabriek.

In de fabriek kan met een gepatenteerde technologie vervuild staal worden gerecycled, zodat het niet in een verbrandingsoven of op de vuilstort beland. De aanvoer van het schroot bleef achter bij de verwachtingen. Hoge energiekosten zorgden uiteindelijk in het najaar van 2022 voor een faillissement.

Om de fabriek na herstart continu te laten draaien, is het nodig de voorraad vervuild schroot op het terrein te vergroten. Momenteel is er nog toestemming voor maximaal 2500 ton vervuild schroot op het terrein. Dat moet aanzienlijk worden vergroot zodat de fabriek minder afhankelijk wordt van pieken en dalen in de aanvoer en stilleggen kan worden voorkomen.

Hijlkema heeft voor bedrijven als Storteboom Slachterijen gewerkt. Poelman is eigenaar van Asbest Techniek Nederland en bouwmaterialenhandel Poelman in Grootegast. De ondernemers willen de fabriek met ‘beheerst’ beleid weer opstarten met een ploeg van 10 tot 15 personen. Ook geven ze aan met bedrijven in de omgeving te willen gaan samenwerken.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: