DNA Next: dé vakopleider voor bedrijven en volwassenen van Noordoost-Nederland

Eind januari is DNA Next gelanceerd; een strategische samenwerking van Drenthe College, Noorderpoort en Alfa-college voor bij- en omscholing voor bedrijven en volwassenen in onze regio.

“Met DNA Next leveren we een bijdrage aan de vraagstukken die er specifiek in onze regio spelen. Samenwerken zit in ons DNA. Door onze krachten te bundelen, kunnen we nog beter inspelen op de ontwikkelingen die op ons afkomen.”, aldus Andrea Maring, Relatiemanager bij DNA Next Techniek.

DNA Next biedt op dit moment een ruim pakket van 165 trainingen, opleidingen en cursussen die te vinden zijn op één plek. Daarnaast is er een forse component maatwerk; opleidingen en cursussen die in nauwe samenwerking met bedrijven op maat kunnen worden ontwikkeld.

Maring: “We weten wat er hier speelt, in vak en bedrijfstak en hebben een hecht, sterk en zichtbaar regionaal netwerk. We hebben locaties verdeeld over de hele regio, dus we zijn altijd dichtbij. Ons aanbod stemmen we af met bedrijven en organisaties uit de regio om ervoor te zorgen dat we die skills aanbieden die relevant zijn en aansluiten op de lokale vraag.”

Ian Hartman, projectmanager bij SBE: “Het is een hele logische stap van de roc’s om zo de verbinding met de markt te zoeken. Noorderpoort voelt zich als onderwijsinstelling mede-eigenaar van het arbeidsmarktvraagstuk in onze regio. Met DNA Next nemen zij een grote stap als onderdeel van de oplossing.”

Maring: “We zijn vanuit DNA Next op zoek naar opleidingsvraagstukken die bedrijven hebben, zodat we ons aanbod nog beter aan kunnen laten sluiten op wat er bij hen speelt. We nodigen bedrijven daarom uit om te reageren en ons te vertellen wat we nog kunnen verbeteren.”

Ontdek de mogelijkheden op www.dna-next.nl of neem contact op met Andrea Maring – ag.maring@noorderpoort.nl

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: