Derdejaars kijken ogen uit tijdens Industriedag

9 juni – Scholieren van het derde leerjaar vmbo hebben vandaag de hele dag kennis gemaakt met de wereld van de industrie en procestechniek. Dit gebeurde tijdens de Industriedag, een oriëntatiedag georganiseerd door SBE, Noorderpoort en het Sterk Techniekonderwijs.

De leerlingen, allen met een technisch profiel, kwamen van Eemsregiocollege, het Terra en het Hogeland College. Na de zomer beginnen zij aan hun laatste jaar en staan zij voor de lastige keuze om een vervolgopleiding te kiezen.

Om deze aanstaande studiekiezers een voorproefje te geven van hun opties in de industrie er een oriëntatiedag georganiseerd. Het bezoek aan bedrijven stond hierbij centraal. ‘s Ochtend hebben de leerlingen in kleine groepjes rondleiding gemaakt op de sites van RWE, EEW en Delamine.

“Ik wist dat fabrieken groot zijn maar zo groot als dit had ik nooit verwacht”, aldus één van de leerlingen bij Delamine. “Op school krijgen we wel les over installatietechniek maar dat is alleen over huizen en gebouwen. Heel jammer eigenlijk want we zouden over wat hier gebeurt ook gewoon moeten leren.”

In een middagprogramma bij Noorderpoort hebben de leerlingen les gekregen over procestechniek en hebben zij een aantal opdrachten gedaan van de AOT-opleiding.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: