Circtec neemt Granuband over en creëert geïntegreerde recyclingketen voor afgedankte banden

13 juni 2024 – Circtec heeft het Nederlandse bedrijf Granuband overgenomen. Granuband is een van de belangrijkste inzamelaars en recyclers van afgedankte banden in de Benelux, met een verwerkingscapaciteit van 50.000 ton per jaar in hun fabriek in de haven van Amsterdam.

De overname stelt Circtec in staat om een volledig geïntegreerde recyclingketen te creëren. Granuband zal niet alleen grondstoffen leveren voor Circtec’s nieuwe fabriek in Delfzijl, maar blijft ook gevormde rubberproducten produceren. Hierdoor kan de Circtec-groep een breed scala aan recyclingproducten aanbieden, inclusief mechanische en chemische recycling.

Door deze acquisitie heeft Circtec een volledig verticaal geïntegreerde waardeketen gecreëerd. Het bedrijf kan nu afgedankte banden inzamelen in de Benelux en deze verwerken tot hoogwaardige gerecyclede chemicaliën en hernieuwbare brandstoffen die weer aan de industrie worden geleverd. Hiermee wordt de recyclingkringloop gesloten.

Met de overname loopt Nederland in Europa voorop met een volledig geïntegreerde recyclingketen voor chemische recycling van afgedankte banden op nationale schaal. Circtec en Granuband laten hiermee zien dat innovatie en duurzaamheid hand in hand gaan op weg naar een toekomstbestendige circulaire economie.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: