Campus Eemsregio officieel “aan”

Campus Eemsregio in Appingedam is op 1 juni officieel geopend, samen met collega’s en relaties van VO Eemsregio, Noorderpoort en Campus Eemsregio Groningen.

Het aardbevingsbestendige en energieleverende gebouw met prachtige voorzieningen was dit schooljaar al in gebruik genomen door VO Eemsregio en MBO Noorderpoort, maar nu klaar voor de officiële opening. Verschillende bedenkers en gebruikers vertelden hun verhaal over de campus en staken samen de lichten van het campuslogo symbolisch AAN. Ook als startschot voor het leggen van (nog) meer verbindingen tussen de regio en de campus.

De campus is namelijk meer dan alleen een schoolgebouw. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen in de regio. Uitgangspunt van het onderwijs is dat leerlingen en studenten leren door mensen te ontmoeten en door te ondernemen in de regio. Daarnaast worden er door onderwijs, de gemeente Eemsregio, bedrijven en organisaties
tal van activiteiten ontplooid die bijdragen aan de ontwikkeling van de leefbaarheid en de arbeidsmarkt in de regio. Ook sportverenigingen, culturele organisaties en bedrijven gaan in de toekomst gebruik maken van de prachtige faciliteiten in en om Campus Eemsregio.

Op 2 juni wordt de opening met leerlingen en studenten gevierd in de vorm van een festival. Op 3 juni is er het openingsevenement CAMPUS AAN voor iedereen in de regio.


Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: