Buss Terminal Eemshaven haalt grote order Duits windpark binnen

De Buss Terminal Eemshaven (BTE) gaat voor het nieuw te bouwen Duitse windpark op zee ‘He Dreiht’ de monopiles en verbindingsstukken met de masten lossen, opslaan en laden.

Het Duitse windpark komt zo’n 90 kilometer ten noordwesten van Borkum te liggen. Dat is vlakbij de zeegrens, bijna naast het Gemini windpark, zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Het park van energiebedrijf EnBW zal bestaan uit 64 windmolen, waarvan de onderste delen, de monopiles en de verbindingsstukken met de masten dus bij BTE in opslag komen. Daarmee gaat het park 960 megawatt opwekken, waarmee het een van de grootste windparken op zee wordt. Het wordt ook het eerste Duitse windpark dat zonder subsidie van de Duitse overheid wordt gebouwd.

BTE is onderdeel van de Duitse Buss Group. Het bedrijf heeft de beschikking over 300.000 vierkante meter opslagruimte en een 694 meter lange kade in de Eemshaven. Het bedrijf heeft de order gekregen van het Nederlandse Heerema Marine Contractors, dat de fundaties voor het windpark gaat plaatsen.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: