Bedrijven gezocht voor Techniek Doedag. Scholen organiseren programma voor profielkeuze kiezers.

27 februari 2024 – Op 30 mei en 6 juni organiseren de middelbare scholen in Noord-Groningen gezamenlijk een Techniek Doedag. Een oriëntatiedag om leerlingen die voor hun profielkeuze staan enthousiast te maken voor de keuze voor techniek.

De komende maanden staan de scholieren in de tweede klas van het vmbo voor de lastige keuze om hun profiel te kiezen. Speciaal voor deze leerlingen, waarvoor de keuze al erg vroeg komt, organiseren de middelbare scholen in Noord-Groningen een programma met workshops en activiteiten bij bedrijven.

Op 30 mei wordt de dag georganiseerd voor leerlingen van het Hogeland College Winsum en Uithuizen en Terra Winsum. Op 6 juni trekken de leerlingen van Theda Mansholt, Rutger Kopland en Dollard College erop uit. Voor beide dagen worden bedrijven gezocht die een doe-activiteit willen organiseren voor leerlingen.

Concreet gaat het om het volgende:

  • Een bezoek van 1,5 uur waarbij leerlingen met een doe-activiteit leren over werk en beroepen. Op beide dagen zijn er twee rondes (10:00-11:00 en 12:00-13:00). Per ronde komen er 10 tot 15 leerlingen op bezoek.
  • Tijdens het bezoek kunnen de leerlingen actief aan de slag. Ervaring leert dit meer indruk maakt op leerlingen van deze leeftijd dan een presentatie met een rondleiding.
  • Indien mogelijk, het laten zien van vrouwen in technische functies.
  • Als ontvangen geen optie is, dan is het ook mogelijk om een workshop op een school te geven. Deze workshops duren 1 uur en vinden ook plaats in twee rondes.

Wilt u meer weten of is uw organisatie geïnteresseerd om mee te werken? Stuur een mail naar info@sb-eemsregio.nl voor meer informatie.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: