Autonoom Alert combineert binnen The Safety Network beste van beide werelden

28 februari 2024 – Alert valt sinds drie jaar onder The Safety Network. Alhoewel The Safety Network aandeelhouder is, is Alert autonoom. De nagelnieuwe directeur Hans de Nas legt uit: “Zo kunnen we snel en daadkrachtig opereren én via The Safety Network steunen op een uitgebreid netwerk.”

Alert is in de regio goed bekend. The Safety Network is dat minder. Hans de Nas, sinds kort directeur van Alert: “The Safety Network bestaat uit verschillende bedrijven over heel Nederland die zich bezig houden met veiligheid. Die bedrijven zijn weliswaar eigendom van het netwerk, ze behouden hun eigen identiteit en zijn autonoom. De reden hiervoor is dat The Safety Network niet gelooft in grote organisaties. Om snel beslissingen te kunnen nemen, moet besluitkracht laag in de organisatie liggen. Daardoor kunnen wij naar klanten toe zo flexibel mogelijk zijn.”

“Alle bedrijven onder The Safety Network hebben wel een connectie met elkaar en kunnen bij elkaar aankloppen. We delen knowhow, mankracht en faciliteiten, zoals softwaresystemen en inkoop. Dat heeft weer als voordeel dat we makkelijker kunnen groeien, onze kwaliteit kunnen verbeteren en kunnen innoveren, de drie doelen waar we ons de komende tijd op gaan richten”, vult De Nas aan.

Hij legt uit: “Door dat netwerk hoeven we geen nee meer te verkopen of met klanten in gesprek over wanneer iets wel en niet kan. We doen het gewoon. Als we daarvoor te weinig mensen hebben, kan een zusterbedrijf bijspringen. Ook kennis over nieuwe technieken, zoals elektronisch toezicht bij mangaten, halen we via het netwerk in huis. Daardoor wordt innoveren een stuk makkelijker. Wat dat voor klanten betekent, laten we bijvoorbeeld zien op onze innovatiedag op 7 maart. We demonstreren dan onder andere de mogelijkheden van elektronisch veiligheidstoezicht. Iedereen kan zich hiervoor aanmelden via onze website”.

Tekst gaat verder onder de foto.

Hans de Nas - Alert

Hans de Nas, directeur van Alert

De van oorsprong psychiatrisch verpleegkundige heeft zijn hele leven in de veiligheidssector gewerkt. De Nas: “Vooral in de ‘rode’ tak, dus bij de brandweer. Dat begon toen ik vrijwilliger bij de brandweer werd. Toen ik in de Bijlmerbajes werkte, was ik daardoor de aangewezen persoon om de BHV in te richten en zo is het balletje gaan rollen.”

Hij vervolgt: “Ik had in de Bijlmerbajes als eerste in Nederland een dienstbetrekking als Hoofd BHV. Daarna heb ik bij verschillende bedrijven in de veiligheidsbranche gewerkt, waaronder twaalf jaar als directeur van Brandweertrainingen Nederland B.V.. Daar maakte ik al kennis met de man achter The Safety Network. De laatste zeven jaar heb ik als zelfstandige interimwerk gedaan, vooral voor veiligheidsregio’s. Zo ben ik ook gestart bij Alert. Binnen een paar weken is dat nu omgezet in een dienstverband”, aldus De Nas.

“Ik trof een toegewijd team aan dat ook heel flexibel is. Als een klant belt om nog even snel een masker te komen brengen, dan doen ze dat. Ik ben in een warm bad terechtgekomen. Dat ze me al kenden heeft daar ook bij geholpen. Een aantal jaren geleden heb ik al een aantal maanden bij Alert gewerkt en daar onder meer de planning geautomatiseerd”, vertelt De Nas.

Met de vrijwillige brandweer is hij zeven jaar geleden gestopt. Daarvoor in de plaats is hij in zijn woonplaats nu bestuurder bij de stichting Akkrum Centraal, die allerlei sociale activiteiten in het dorp organiseert, en is hij actief bij de ondernemersvereniging in Akkrum. De Nas sluit af: “Daar krijg ik ook energie van. Het is een hele leuke, maar ook heel andere dynamiek dan bij de vrijwillige brandweer.”

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: