Werkgroep HRM – Seminar zijinstroom en opleiden op de werkvloer

Om genoeg personeel te houden, wordt het steeds belangrijker om nieuwe medewerkers goed te kunnen begeleiden. Dit geldt des te meer als er minder gekwalificeerd personeel te vinden is en er meer moet worden bijgeleerd op de werkvloer.

Voor veel bedrijven is het nu al moeilijk om bestaande vacatures te vullen. Met de ontwikkelingen in de regio, groei van bedrijven en verwachte uitstroom van medewerkers door pensioen zal dit de komende jaren nog lastiger worden.

Op 27 september organiseert SBE in samenwerking met het Sterk Techniekonderwijs, UWV en Windesheim een seminar over zijinstroom en opleiden op de werkvloer. Frits Veenstra en Erik Oosterveld (bedrijfsadviseurs bij UWV) zullen vertellen over de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en de potentie van zijinstroom in Noord-Groningen.

Jorn de Booijs en Durk de Boer zullen daarnaast ingaan op de AD-opleiding praktijkinstructeur, een initiatief van hogeschool Windesheim om uw medewerkers met kennis van de werkvloer de kunde te geven om nieuwe medewerkers te trainen en op te leiden.

Programma:
14:45    Inloop

15:00    Welkom

15:10    Trends op de arbeidsmarkt en kansen voor zijinstroom
Erik Oosterveld (bedrijfsadviseur bij UWV)

15:40    Werk anders organiseren; de potentie van zijinstroom
Frits Veenstra (bedrijfsadviseur bij UWV)

16:00    Versterken van interne begeleiding, AD-opleiding praktijkinstructeur
Durk de Boer (consultant bij Windesheim)
Jorn de Booijs (HR Business Partner bij Rijn IJssel)

16:30    Discussie, ontmoeting en netwerken

17:30    Einde

Dit evenement is besloten en enkel toegankelijk voor leden van SBE. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@sb-eemsregio.nl 

 

 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: