Bedrijfsbezoek Dow: Continuous Improvement

Kleine veranderingen kunnen samen een groot verschil maken. Waar dit goed blijkt, is Dow Delfzijl. Sinds dit jaar bestaat de fabriek 50 jaar. Een mijlpaal voor het bedrijf maar ook een bijzondere prestatie voor de medewerkers, die door een aantal verbeterprojecten het bedrijf van mogelijke sluiting naar voorbeeld binnen het concern hebben opgewerkt.

Tien jaar geleden hing de vlag van de fabriek aan de overkant van het Chemie Park er heel anders bij. Geplaagd door storingen in de toen al oudere installatie hield de betrouwbaarheid van het proces te wensen over. Nu draait de fabriek op volle toeren en beter dan ooit.

Een prestatie van de medewerkers, die met continue aanpassingen en een aantal projecten het proces stabieler hebben gemaakt. Daarbij is ook een flinke efficiëntieslag gemaakt. De witte torens van het bedrijf kunnen nu bijna de helft meer produceren dan waarvoor zij ontworpen zijn.

Wat is het geheime succes van Dow? Op 22 november organiseert SBE voor de werkgroep Maintenance en Projecten een bedrijfsbezoek naar Dow. Hier zal operations manager Ronnie van der Maar een presentatie geven over het reilen en zeilen binnen de fabriek. Daarbij krijgt u ook de kans om een rondleiding te maken door de installatie.

Programma:
15:00     Opening
15:10     Bedrijfspresentatie
15:25     Presentatie continuous improvement en huidige projecten
15:45     Rondleidingen & netwerken
17:00     Eind

Deelname is uitsluitend voor medewerkers van organisaties die aangesloten zijn bij SBE. Wilt u zich opgeven? Stuur een mail naar info@sb-eemsregio.nl

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: