‘Verder met Water’ event van Waterbedrijf Groningen

Waterbeschikbaarheid is essentieel voor de industrie. Terwijl de vraag naar (drink)water groeit, blijft het aanbod echter schaars of wordt zelfs kleiner. Hoe zorgen we ervoor dat vraag en aanbod weer in evenwicht komen? Tijdens het ‘Verder met Water’ event op 28 september, gaan het Waterbedrijf Groningen en WLN hierover graag met u in gesprek.

Het nu demissionaire kabinet heeft eind november 2022 in de Kamerbrief ‘Water en bodem sturend’ aangegeven dat naast burgers ook zakelijke grootverbruikers het drinkwaterverbruik moeten verminderen. Het kabinet wil dat zij het drinkwaterverbruik in 2035 met 20 procent verminderd hebben. Hierbij gaat het om bedrijven die meer dan 100.000 m3 drinkwater per jaar gebruiken.

Is dat mogelijk en zo ja, hoe kan dat worden gerealiseerd? In verschillende workshops, inspiratie- en interactieve sessies willen het waterbedrijf en WLN mogelijke oplossingen en best practices bespreken, zoals restwatergebruik, circulariteit en slim watermanagement. Ook is er een digitale rondleiding en een watermarkt. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Het event is van 13:00 tot 17:00 uur en vindt plaats in het Stadslab, Suikerlaan 15, in Groningen. Meer informatie leest u in de uitnodiging. U kunt zich hier aanmelden voor dit event.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: