WG Milieu – Seminar participatie onder de nieuwe Omgevingswet

Participatie in vergunningprocedures is niet nieuw. Al jarenlang hebben we in onze regio de gewoonte om bevoegde gezagen, Natuur- en Milieufederatie Groningen én omwonenden te betrekken bij vergunningenprocedures. Wat wél nieuw is, is dat de nieuwe Omgevingswet eisen gaat stellen aan participatie.

Wat is er met ingang van 1 januari veranderd? Op 16 januari organiseert SBE in samenwerking met Yvette Oostelbos (Arcadis) en Gerlof Hotsma (Buro Kompaan) een seminar over participatie onder de nieuwe Omgevingswet.

Wat mag en wat moet? En hoe gebruik je participatie om doeltreffend voortgang te houden in je project? Yvette heeft als vergunningsexpert bij Groningen Seaports jarenlang aan de wieg gestaan van het participatiebeleid in de Eemshaven en Delfzijl. Als projectmanagement consultant heeft Gerlof grote projecten met succes langs alle valkuilen kunnen leiden.

Samen zullen ze u bijpraten over alle veranderingen. Daarnaast zult u een bak aan inzichten meekrijgen die zij door de jaren heen hebben opgedaan.

Programma

14:45 uur: Inloop

15:00 uur: Welkom

15:10 uur: Participatie onder de nieuwe Omgevingswet – Yvette Oostelbos

  • Verplichtingen en vrijheden onder de Omgevingswet
  • Effectief gebruik maken van stakeholderparticipatie
  • Strategische afwegingen tussen verschillende stakeholdergroepen

15:50 uur: Praktijkcasus DBG Bio Energy – Gerlof Hotsma

16:20 uur: Napraten

17:00 uur: Einde

Dit is een besloten evenement voor medewerkers van leden en donateurs. Een uitnodiging is verstuurd. Heeft u deze niet ontvangen of wilt u zich opgeven? Stuur een e-mail naar info@sb-eemsregio.nl.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: