Wordt het veiliger of ingewikkelder?

Veiligheid is een werkwoord. Aan alle kanten wordt gewerkt om risico’s zoveel mogelijk uit te bannen. Vanuit de wetgever wordt nieuwe regelgeving gemaakt en tegelijk leggen bedrijven de lat voor zichzelf ook voortdurend hoger.

Een maatschappelijke aversie ten opzichte van risico’s maakt het waarborgen van veiligheid ook steeds complexer. Regelgeving stapelt zich op en procedures worden steeds ingewikkelder, waardoor het voor bedrijven steeds moeilijker wordt om compliant te blijven. Tegelijk introduceert de energie- en grondstoffentransitie ook nieuwe, onbekende risico’s.

Meer regels en complexere procedures maken bedrijfsvoering vaak moeizamer en kunnen innovaties in de weg zitten. Maken we het soms met elkaar niet te complex? Zijn er betere manieren om het veiligheidsniveau te verhogen? En wat kunnen we doen om ervoor te zorgen dat innovaties niet onnodig worden vertraagd door regelgeving?

Dat zijn vragen die centraal staan op de eerste Veiligheidsdag op 12 oktober. Een evenement waar bedrijven, overheden en onderwijs elkaar ontmoeten rond het thema veiligheid. Aansluitend is er de unieke mogelijkheid om op het Chemie Park Delfzijl aan diverse activiteiten rond dit onderwerp deel te nemen.

Een uitnodiging is reeds verzonden. Bent u SBE-lid of een relatie en staat u nog niet op onze maillijst? Stuur een mail naar info@sb-eemsregio.nl 

 

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: