SBE bedrijfsbezoek: ENGIE Eemshaven

Groene waterstof en gasturbines in de energiesector van de toekomst – 6 februari 202

Eind 2020 heeft ENGIE in haar Eemshavencentrale voor het eerst sinds jaren weer ruim 1900 MW gasgestookte turbines operationeel: recent werd besloten om alle geconserveerde turbines weer bij te nemen. Tegelijkertijd staat de energiesector niet stil. Naast windmolens, een zonnepark en algenfarm heeft ENGIE een 100 MW groene waterstoffabriek in de planning op het terrein van de Eemscentrale.

Tijdens het SBE bedrijfsbezoek op datumdatum krijgen we een kijkje in de keuken: Harry Talen neemt ons mee in de rol die hij voorziet voor groene waterstof en gasturbines in de energiesector, en wat het beeld van ENGIE is op de turbulente energie- en klimaatdiscussie.

Aansluitend nemen we een kijkje in de Eemscentrale waar 5 gasturbines op een rij opgesteld staan – een unicum in Nederland. Deelnemers kunnen zich ook vast warm maken voor uitzicht over de 7 gigawatt elektriciteitsproductie die op een oppervlakte van enkele vierkante km’s op het net wordt gezet door de energiecentrales, zonne- en windparken en aanlandende kabels.

Leden op de uitnodigingslijst ontvangen automatisch een uitnodiging voor dit evenement.

Ook een uitnodiging ontvangen? Stuur ons een mail!

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: