Jong SBE: Fieldtrip projectentafel RWE

Waterstof, batterijopslag, biomassa en meer. Wie het energienieuws een beetje volgt komt regelmatig iets tegen over ontwikkelingen van RWE in de Eemshaven.

De komende jaren moet de Eemshaven uitgroeien tot een energiehub; een knooppunt waar schone energie wordt opgewekt, opgeslagen en aan het net wordt geleverd wanneer hier vraag naar is.

Om dit op eigen terreinen te realiseren heeft RWE in de Eemshaven zelf alleen al meer dan 5 miljard aan investeringsplannen liggen.

De energietransitie is meer dan alleen verduurzamen van elektriciteitsopwekking. Het is een totale systeemverandering van onze energiehuishouding. Betrouwbare beschikbaarheid van groene stroom, voor een groot deel afkomstig uit variabele bronnen. Hierbij stopt het niet. Door elektrificatie van warmteopwek, vervoer en bedrijven heeft Nederland in de toekomst 400% meer energie nodig dan dat nu wordt opgewekt. In de Eemshaven werkt RWE daarom aan een breed palet van projecten, om aan deze behoefte te voorzien.

20 oktober organiseert Jong SBE een fieldtrip naar de projectenafdeling van RWE. Met Jong SBE bestuursleden en Eric-Jan Vaes (Operations Manager) en Joost Zittema (Strategic Developer) krijg je de kans om uit eerste hand te horen wat de plannen zijn van RWE in de Eemshaven.

Daarbij maak je on-site een rondleiding, om te zien waar de nieuwe projecten zullen plaatsvinden.

Programma:

13:45   Inloop

14:00   Welkom en officiële opening

Operations manager Eric-Jan Vaes

14:30   Presentatie: Ontwikkeling RWE tot Energy Hub

Joost Zittema, Strategic Developer

15:00   Start rondleiding

16:30   Borrel (alcoholvrij) met open uitloop

Medewerkers van SBE-leden (jonger dan 40 jaar) kunnen gratis deelnemen aan dit evenement. Voor aanmelding of vragen, stuur je een mail naar info@sb-eemsregio.nl. Wegens beperkte plekken geldt voor dit event vol=vol.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: