Bedrijfsbezoek Holland Malt. Bekijk ’s werelds eerste emissievrije mouterij onder de motorkap.

Holland Malt maakt de mouterij in de Eemshaven volledig emissievrij. Vanaf 2024 moet de grootste mouterij van de Van Swinkels groep (Bavaria) alleen nog draaien op duurzame energie.

Stap voor stap wordt de installatie van de mouterij op de schop genomen. Bestaande gasinstallaties worden vervangen door een inventief systeem met warmtepompen en boilers, want in het moutproces wordt op verschillende momenten gewerkt met variabele temperaturen.

Met het project wordt Holland Malt de eerste emissievrije mouterij ter wereld. Niet gek dat het bedrijf vorig jaar werd uitgeroepen tot Groene Groninger. De onderscheiding voor verduurzaming die SBE jaarlijks uitreikt.

Op 6 december organiseert Jong SBE een bezoek aan Holland Malt. Een primeur, want de bouw is nog volop bezig. Bekijk de nieuwe installatie dus als één van de eersten en werp een blik onder de open motorkap!

Naast een rondleiding zullen plantmanager Henk Bijma en procesengineer Gert-Jan van Veen alle ins-en-outs vertellen over de fabriek die mout levert aan grote en kleine brouwerijen, van Bavaria tot Bax Bier in Groningen.

Er is beperkt plaats. Meld je dus snel aan!

Programma:

14:45 – Inloop

15:00 – Welkom en opening

15:10 –  Presentatie Holland Malt
Henk Bijma (Plantmanager)
Gert-Jan van Veen (Procesengineer)

15:45 – Rondleiding

16:30 – Netwerken

17:00 – Einde programma

Medewerkers van SBE-leden (jonger dan 40 jaar) kunnen gratis deelnemen aan dit evenement. Voor aanmelding of vragen, stuur je een mail naar info@sb-eemsregio.nlWegens beperkte plekken geldt voor dit event vol=vol.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: