Chemport Challenge Week

In de week van 11 maart vindt de Chemport Challenge Week plaats. Een projectweek die SBE en de Hanzehogeschool jaarlijks samen organiseren voor studenten van de chemieopleidingen.

Tijdens de week komen de studenten van de opleidingen Chemie en Chemische Technologie, samen met uitwisselingsstudenten van universiteiten uit o.a. Frankrijk en Duitsland, naar de Eemsregio.

Een week lang werken de studenten, in kleine teams, aan echte casussen van bedrijven die gaan over vergroening en duurzaamheid.

Hierbij krijgen ze een uitgebreid programma met rondleidingen, seminars en workshops over de innovatie in Noord-Nederland, groene chemie en samenwerken.

Nieuwe stof voor de opleidingen

De Chemport Challenge Week is een jaarlijks terugkerend initiatief. Voor iedere editie wordt er weer gezocht naar andere casussen, die samen met de docenten van de Hanzehogeschool geschikt worden gemaakt voor leerlingen uit het tweede en derde leerjaar. Door de jaren heen is dit een uitgebreide bron geworden voor opdrachten en lessen in reguliere lesprogramma’s.

Op dit moment wordt er gezocht naar bedrijven die casussen willen inbrengen aan studenten. Voor het opstellen van een casus wordt ondersteuning geboden vanuit de Hanzehogeschool. Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten? Stuur een mail naar info@sb-eemsregio.nl

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: