Bedrijfsbezoek EnergyStock. Ondergrondse gasopslag van Gasunie in Zuidwending.

Op 19 juni organiseert Jong SBE een bezoek aan EnergyStock. Deze dochter van Gasunie heeft in Zuidwending grote ondergrondse cavernes en installaties om gas op te slaan. Nu is dit vooral voor aardgas, in de toekomst zal de locatie een belangrijke buffer worden voor waterstof.

Netbalancering wordt door de energietransitie steeds belangrijker. Ook als de zon niet schijnt of de wind niet waait, is er vraag naar energie. Op zo’n moment zal energie uit een opslag moeten komen.

Nu is deze vraag op het gasnet vooral naar aardgas. In de toekomst zal de vraag vooral zijn naar duurzaam geproduceerde waterstof, een belangrijke nieuwe grondstof voor de industrie.

In Zuidwending voorziet EnergyStock in de opslag van gas. Het bedrijf gebruikt hiervoor zes cavernes, die allemaal een omvang hebben die groter is dan de Eiffeltoren.

Op 19 juni organiseert Jong SBE een bezoek aan EnergyStock. Gerard van Pijkeren, directeur van EnergyStock, zal ons meenemen in de ontwikkeling van de ondergrondse opslag en de techniek die hierachter ligt. Daarbij zal specifiek worden ingegaan op de ontwikkeling van Zuidwending als buffer voor waterstof.

Er is beperkt plaats. Meld je dus snel aan!

Programma
14:15 – Inloop
14:30 – Welkom en opening
14:40 – Presentatie Energystock
Gerard van Pijkeren (Directeur EnergyStock)
15:20 – Rondleiding
16:00 – Netwerken
16:30 – Einde programma

Medewerkers van SBE-leden (jonger dan 40 jaar) kunnen gratis deelnemen aan dit evenement. Voor aanmelden of vragen, stuur een mail naar info@sb-eemsregio.nlWegens beperkte plekken geldt voor dit event vol=vol.

Updates ontvangen? Schrijf u in voor onze nieuwsbrief of volg ons op LinkedIn!

 

Deel deze pagina: